Om oss

Jan-Inge Svensson äger och driver begravningsbyrån sedan 1979 med makan Lotta Svensson.
Jan-Inge började arbeta i begravningsbranschen som 16-åring, då som lärling på en begravningsbyrå i Hammenhög nere på Österlen. Då fick man lära sig att klä kistorna invändigt med tyg, sätta på handtag, på den tiden kunde man få kistorna oklädda eller färdigmonterade. Även balsamering var en av sysslorna.

Jan-Inge har nu många erfarenhet och arbetar med alla förekommande sysslor inom begravningsyrket. Är sedan många år även borgerlig officiant.
Lotta började på den anrika begravningsbyrån 1986. Även Lotta arbetar med alla förekommande sysslor, såsom kundmottagning, ekonomi, beställningar, hämtningar och begravningar.
Vi vill vara till Er hjälp i en svår situation, ge Er möjlighet att i lugn och ro komma fram till en värdig och fin avslutning av ett gånget liv.
När man vänder sig till oss så kan man känna sig lugn och trygg samt få en tydlig prisbild vad en begravning kan kosta.

Våra ledord har alltid varit Omtanke – Kvalite – Värdighet

Vi hälsar sonen Benny välkommen i firman

Benny jobbar för närvarande med dokumenthantering och IT på 2PrintIT i Ronneby men är på byrån 1 – 2 dagar i veckan. Benny har tillsammans med sin Pappa Jan-Inge gjort den nya hemsida som vi på Ortholms känner oss stolta över att kunna visa upp med olika förslag och med en tydlig prisbild. Benny kommer att jobba med IT och utveckla hemsidan vidare och hjälpa till med allt som tillhör en begravning.